MINTEA UMANĂ

Orice MINTE MINTE

Limba noastră (românească)-i o comoară! Ea deţine nişte adevăruri ce nu au putut fi observate de către românul de rând datorită nivelului de conştiinţă scăzut. Pentru că trăim vremuri apocaliptice (“apocalipsă” vine de la grecescul “APOKALYPSIS” care înseamnă “REVELARE, DEZVĂLUIRE”, nicidecum “distrugere, sfârşit” – asta a fost manipularea stăpânilor lumii!!!), deci vremuri de dezvăluiri, vremuri în care se deschid în faţa noastră dimensiuni ale realităţii pe care nu le-am bănuit, iată că unul dintre aceste adevăruri a ieşit la lumină pentru a fi văzut de toţi românii: MINTE!

MINTEA este un instrument aflat la dispoziția noastră care face permanent legături între informațiile pe care le primim prin cele 5 simțuri avute la dispoziție și informaţiile existente deja în arhivele noastre de memorie (pe scurt, MEMORIE). De exemplu: mergem pe stradă şi vedem o maşină roşie. Ce face MINTEA? Fuge repede în arhivele de memorie şi aduce cele mai recente sau mai de efect pentru noi informaţii: maşină roşie roşie ca rochia prietenei meleprietena mea cu care m-am certat ieri din cauză că mi-a văzut mesajul de la Ana Ana care mi-ar putea fi bunică, o colegă de altfel  onorabilă onorabilă a fost şi intervenţia ei în timpul şedinţei cu conducerea întreprinderii când a spus lucrurilor pe nume despre situaţia din uzină, ceea ce l-a surprins pe director directorul este pus politic şi se vorbeşte că e mason Masoneria doreşte să realizeze o descentralizare la nivel naţional şi o centralizare la nivel continental şi apoi mondial, pt. a impune Noua Ordine Mondială.

Iată cum mergând pe stradă, vedem o maşină roşie şi ajungem la Noua Ordine Mondială. Cine face toate acestea? MINTEA, bineînţeles. Ce se întâmplă în acest interval de timp în care MINTEA face legături compulsive, iraţionale, HAOTICE, specifice oamenilor nebuni? În acest interval, în realitate, mergem pe stradă pe PILOT AUTOMAT, rupţi total de lume, de momentul prezent: nu mai vedem vecinul care trece pe lângă noi, nu mai auzim când ne strigă cineva, nu mai simţim şi nu mai mirosim nimic. În aceste momente suntem în PERICOL DE MOARTE!!! Da, pericol de moarte: acum putem fi călcaţi de maşină, putem fi jefuiţi, ucişi sau ni se pot implanta direct în subconştient diverse mesaje de către cei care ştiu cum.

De ce? Pentru că ATENŢIA  noastră a fost îndreptată spre imagini din arhivele de memorie şi nu pe REALITATE, cea a momentului prezent! Aceasta este ceea ce se numeşte TRANSĂ HIPNOTICĂ. Indiferent că transa este indusă special prin metode diverse de către cineva sau că apare spontan, ea tot transă se numeşte şi ne trece pe PILOT AUTOMAT la exterior, extrăgându-ne din singura realitate: MOMENTUL PREZENT. CONŞTIENŢI suntem atunci când atenţia este orientată pe momentul PREZENT, pe ceea ce se întâmplă AICI şi ACUM, pe ceea ce se derulează în acest moment în interior şi exterior, fără a permite însă MINŢII să ne “orbească” cu imagini din arhivele de memorie.

CE MAI FACE MINTEA? MINTEa combină informaţiile deja existente în arhivele de memorie şi pe cele care vin din exterior şi face planuri, predicţii, creând ceea ce noi numim VIITOR.

De aceea există oameni luminaţi care spun că timpul e o iluzie, pentru că într-adevăr TRECUTUL (imaginile stocate în arhivele de memorie) şi VIITORUL (planurile făcute de MINTE) NU EXISTĂ în realitate. Tot ceea ce a trecut prin momentul prezent şi a fost experimentat de noi, fiecare imagine, sunet, miros, gust, senzaţie, fie că a existat pentru noi în urmă cu o secundă, o oră sau un an, a fost stocat şi este utilizat de către MINTE pentru a face legături, pe principiul că „dacă n-am murit, înseamnă că soluţia supravieţuirii se află în „trecut”. Mihai Eminescu spunea:

“Viitorul si trecutul

Sunt a filei doua fete,

Vede-n capăt începutul

Cine ştie sa le-nveţe;

Tot ce-a fost ori o sa fie

În prezent le-avem pe toate,

Dar de-a lor zădărnicie

Te întreabă şi socoate.”

Fiecare informaţie din arhivele de memorie este, de fapt, o PRE-JUDECATĂ, adică o informaţie ce a fost actuală la un moment ce nu mai există, o informaţie de dinainte de acest moment prezent în care citiţi acest articol! Aceste prejudecăţi sunt folosite pe scară largă de către oamenii care nu sunt conştienţi de acest lucru şi care sunt incapabili să-şi controleze MINTEa şi să oprească legăturile haotice şi compulsive ale acesteia: vedem un american şi pe baza informaţiilor din arhivele de memorie îl etichetăm ca fiind cetăţeanul unei ţări libere şi democratice sau dimpotrivă un incult, un zombie; vedem un arab şi din memorie ne vine informaţia, adică prejudecata, că acesta este un terorist! În fapt, e o greşeală imensă să lăsăm MINTEa să facă astfel de legături. Aceste legături trebuie realizate doar atunci când avem cu adevărat nevoie de o informaţie stocată în memorie, controlând perfect propria MINTE (veţi vedea că nu mai avem nevoie de ea deloc!). Din această cauză, Mihai Eminescu spune în “GLOSSĂ”:

“Nici încline a ei limba

Recea cumpănă-a gândirii

Înspre clipa ce se schimbă

Purtând masca fericirii…”

În Biblie, Isus Hristos spune: “Cine eşti tu să-i judeci pe alţii?”; judecata noastră e tocmai acest proces de ataşare la informaţiile ce vin din exterior, a informaţiilor “perimate” din arhivele de memorie. În filmul “Ultimul samurai”, cu Tom Cruise, în scena în care învaţă să lupte, fiul cel mare al maestrului îi spune: “Prea multă minte, prea multă minte! Eliberează-te de minte! Mintea ta nu poate să fie atentă şi la sabia ta, şi la sabia celui din faţa ta, şi la sabia adversarului din spatele tău! E imposibil! Eliberează-te de minte!”  Maeştrii de arte marţiale spun: “Uitaţi tot ce aţi învăţat! Fiţi prezenţi aici şi acum şi restul va veni de la SINE!” Maeştrii de arte marţiale îndeamnă la acest lucru: controlul minţii, ceea ce înseamnă a nu mai gândi. Nu degeaba, în artele marţiale se pune accent pe CONCENTRARE, pentru că aceasta duce de fapt la controlul MINŢII şi deci, la ieşirea din condiţionări (programe automate inconştiente – imagini, gânduri, acţiuni –  înnăscute sau create prin repetare) şi TIMP.

Când eşti prezent în acest moment, energia care s-ar fi consumat cu toată activitatea MINŢII rămâne la tine şi se acumulează, ceea ce duce la creşterea vibraţiilor şi astfel la ridicarea noastră pe NIVELE SUPERIOARE DE CONŞTIINŢĂ. Cum informaţiile sunt condiţionate vibraţional (adică energetic), pe măsură ce urcăm pe nivele superioare de conştiinţă, avem acces şi la informaţiile specifice acelor nivele, inclusiv la cele din arhivele noastre de memorie (nemaifiind nevoie de MINTE). Putem avea totul doar ACUM şi AICI!

Este ca la şcoală! Nu degeaba se spune că VIAŢA E O ŞCOALĂ! Da, urcăm pe nivelele de conştiinţă ca atunci când trecem clasa la şcoală. În fiecare clasă, există altă “materie” care se predă. De aceea, un om căruia îi spui că există conspiraţii pentru crearea Noii Ordini Mondiale, extratereştrii printre noi, paranormali etc. nu te va crede pentru că nivelul său de conştiinţă este atât de îndepărtat încât nu poate face legăturile logice de care are nevoie pentru a încadra în lumea lui (pe harta sa interioară) informaţia respectivă. O astfel de situaţie este cea a unui elev de clasa a III-a căruia încerci să-i explici calcului diferenţial: normal că nu te va crede şi va spune că eşti şi nebun!

Geniile, oamenii care creează sunt cei care îşi controlează MINTEa, pentru că nu poţi avea nimic nou, inovator, dacă iei ce-ţi dă MINTEa, adică “vechiturile” din arhivele de memorie! Doar controlând MINTEa, devenim oameni cu PREZENŢĂ DE SPIRIT, SPONTANI, CREATORI! A controla MINTEA, însemnă a ieşi din cutie (“getting out of the box”, cum spun americanii), cutia cu amintiri, cu pre-judecăţi. Pe Pământ există aproximativ 7 miliarde de astfel de “cutii”, iar noi avem una: IATĂ CÂT DE LIMITAŢI NE FACE MINTEA!

ÎN CONCLUZIE, MINTEa te MINTE în legătură cu realitatea, prezentându-ţi mereu o realitate perimată, veche, neactuală. MINTEA nu mai este un instrument necesar, pentru că putem avea totul în MOMENTUL PREZENT, acumulând energie şi astfel, ridicându-ne vibraţiile! Toate problemele noastre sunt, de fapt, nişte amintiri pe care, datorită încărcăturii emoţionale, MINTEA ni le aduce obsesiv în atenţie. Toată fericirea, bogăţia, bucuria şi sănătatea (boala apare datorită căderilor de energie!!) le obţii în PREZENT.

Reclame
 1. Maniu Mariana
  12 august 2010 la 20:52

  Mai mult adevar concentrat in cateva randuri,nu prea mi-a foat dat sa vad.
  Ce pacat ca noi nu bagam in seama filozofia eminesciana.

  • 13 august 2010 la 0:14

   GLOSSA e un ghid de viata…vremurile in care traim ne permit sa ne ridicam la nivelul la care lucra Maria Sa Eminescu in urma cu 130 de ani…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: